Fostul șef al ASP, Sergiu Răilean, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Conexiunile cu Plahotniuc

Mădălin Necșuțu
19/11/2021

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocan, au decis vineri plasarea în arest la domiciul pentru următoarele 30 de zile, a fostului director al Agenției Servicii Publice (ASP), Sergiu Răilean, pe care procurorii îl acuză că ar fi implicat abuz în serviciu. Chiar dacă oamenii legii nu au dat detalii despre ce anume investighează în cazul lui Răilean, acesta a fost directorul ASP pe vremea când Vladimir Platohniuc a primit o a doua identitate pe numele de Viktor Novak.

„Măsura a fost dispusă de Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana), după ce procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea arestului preventiv. Prin urmare, după emiterea încheierii judecătorești la finele zilei, procurorii o vor studia și vor examina oportunitatea contestării acesteia la Curtea de Apel Chișinău”, se precizează într-un comunicat al PCCOCS.

Ofițerii PCCOCS și cei ai SIS au descins miercuri la domiciliul lui Răilean, după cum a relatat Anticorupție.md. Fostul funcţionar este bănuit de comiterea mai multor cazuri de abuz și depășire a atribuțiilor de serviciu, admise in perioada când se afla la conducerea ASP. Fostul funcţionar este bănuit de comiterea mai multor cazuri de abuz și depășire a atribuțiilor de serviciu, admise in perioada când se afla la conducerea ASP.

Sergiu Răilean a ajuns la conducerea ASP în 2017, după ce a câştigat un concurs organizat de Guvern. Până atunci, începând cu anul 2011, Răilean a deţinut funcţia de director general al Centrului Resurselor Informaţionale de Stat Registru și despre el presa a scris că este finul de cununie al fostul premier democrat, Pavel Filip.

Mădălin Necșuțu
19/11/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii