VIDEO// Fostul șef al Procuraturii Anticorupție revine în Penitenciarul nr.13 până la sfârșitul lui ianuarie

Julieta Savițchi
20/01/2020
Foto: CIJM

Viorel Morari rămâne în arest preventiv până la data de 30 ianuarie. Curtea de Apel Chișinău a respins luni demersul apărării privind eliberarea fostului șef de la Procuratura Anticorupție. Instanța de apel a respins și demersul procurorului pe caz, care a solicitat prelungirea mandatului de arestare cu încă 10 zile.

Avocatul Vasile Foltea a calificat menținerea arestului în privința clientului său ca nejustificată. Procurorul pe caz, Vladislav Căruceru, nu s-a prezentat în instanță, acuzarea fiind prezentată de către un procuror special care reprezintă acuzarea de stat în Curtea de Apel.

Viorel Morari a fost escortat în sala de ședințe de către mascați, însă de data aceasta, fără cătușe. Învinuitul a declarat că nu are pretenții la condițiile de detenție.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut la data de 10 ianuarie, iar la data de 13 ianuarie Judecătoria Chișinău a eliberat pe numele său mandat de arestare pe un termen de 20 de zile. Fostul șef de la Procuratura Anticorupție este învinuit de abuz în serviciu și fals în acte publice. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, lui Morari i se incriminează că, în martie 2017, ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care „a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară, furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”.

Pe de altă parte, Morari pledează nevinovat șI susține că dosarul i-a fost fabricat la comanda președintelui Igor Dodon.

Solicitat în cadrul conferinței de presă de luni să se expunună în privința dosarului lui Viorel Morari, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a promis că va oferi detalii peste o săptămână.

Julieta Savițchi
20/01/2020

Comentarii