DOC// Hugo Boss și „aventura” judiciară din Republica Moldova

Viorica Mija
31/03/2023

Firma Hugo Boss, cunoscută la nivel internațional, a intrat în circuitul justiției moldovenești, după ce a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL „Uzmoltex”, cu privire la apărarea drepturilor exclusive asupra mărcilor. Nu e primul litigiu de acest fel în Republica Moldova, dar compania va mai avea de luptat, și asta pentru că instanța de apel a decis rejudecarea cauzei.

Hugo Boss, prin intermediul avocatului Dorian Chiroșca, a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL „Uzmoltex” pe 16 decembrie 2022. Pârâta este învinuită că a folosit ilegal logo-ul celebrului brand pe un lot textile pe care l-a adus în Republica Moldova din Uzbekistan. Prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, din 20 decembrie 2022, cererea a fost restituită, cu sugestia ca recurentul să se adreseze Judecătoriei Soroca, în a cărei rază teritorială se află sediul persoanei juridice pârâte. Hotărârea a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, iar instanța a constatat că a fost emisă cu încălcarea normelor procedurale și a dispus casarea acesteia.

„Studiind materialele dosarului, Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău, consideră recursul întemeiat şi care urmează a fi admis cu casarea încheierii instanței de fond și remiterea pricinii în prima instanță la etapa de primire”, se arată în decizia Curții de Apel.

Uzmoltex este distribuitor oficial al textilelor din Uzbekistan în Republica Moldova. 

Viorica Mija
31/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii