Igor Dodon rămâne „legat” de Republica Moldova

Anticoruptie.md
16/03/2023
Colaj CIJM

Fostul președinte, Igor Dodon, învinuit de corupție pasivă în dosarul denumit generic „Kuliokul”, nu va putea călători în străinătate în următoarele 60 de zile. Magistrații Curții Supreme de Justiție au prelungit măsura care îi limitează aria de deplasare. De altă parte, Igor Dodon declară că interdicția este ilegală, iar el nu are de gând să părăsească țara.

După ce jumătate de an s-a aflat în arest la domiciliu, în noiembrie 2022 instanța supremă a decis plasarea lui Igor Dodon sub control judiciar. Totodată, acestuia i s-a interzis să părăsească țară. Aceeași măsură a fost aplicată și în cazul soției sale, Galina Dodon, cercetată pentru îmbogățire ilicită.

La începutul anului curent, apărătorii lui Dodon au solicitat în instanță permisiunea ca acesta, împreună cu soția și fiul, să efectueze o vizită în România în scop medical. Ulterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că avocații ar fi prezentat instanței acte false.

Ședința din 10 martie în dosarul „Kuliok” a fost amânată, după  ce unul dintre apărătorii lui Igor Dodon a contractat COVID. La şedinţă urma să fie vizionată înregistrarea video, cu durata de 47 de minute, de la întâlnirea dintre Dodon şi Plahotniuc din vara anului 2019, când oligarhul i-a transmis punga neagră în care ar fi fost aproape un milion de euro. Filmul reprezintă principala probă în învinuirea fostului şef al statului.

Anticoruptie.md
16/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii