Igor Dodon va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu

Ilie Gulca
26/05/2022
Igor Dodon. Foto: CIJM

Magistratul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a decis să aplice măsura de arest la domiciliu de 30 de zile în cazul fostului președintele al Republicii Moldova, Igor Dodon. În cazul cumnatului său, Petru Merineanu, cel care a încercat să înghită o recipisă, acuzat de complicitate la îmbogățire ilicită, magistrații au aplicat arestul preventiv de 30 de zile.

Șeful grupului de procurori, Petru Iarmaliuc, a declarat că va constesta decizia judecătorului deoarece nu au fost apreciate corect probele demonstrate. El insistat pe aplicarea arestului preventiv deoarece fostul șef de stat intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova pe 26 mai.

Igor Dodon este învinuit corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Înaintea de a intra magistrații în deliberare, Igor Dodon a ieșit bine dispus din sala de judecată și a spus în rusă în fața presei că va învinge. 

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a Igor Dodon.

Ilie Gulca
26/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii