Mită de 15 mii de euro la Inspectoratul Național de Investigații: Un șef de direcție și subalternul său au fost reținuți

Julieta Savițchi
12/09/2019
Poză simbol

Doi ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) - un șef de direcție și subalternul său - au fost reținuți joi de către mascații de la CNA, în urma descinderilor ce au avut loc în birourile de serviciu și domiciliile lor.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, cei doi polițiști sunt urmăriți penal pentru trafic de influență și corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Urmărirea penală a început în baza denunțului unui agent economic, care s-a plans că un polițist de la INI i-a cerut mită de 14.950 de euro pentru a-l influența pe șeful său să nu transmită materiaull privind pretinsa evaziune fiscală organului de urmărire penală. După transmiterea banilor, businessmanul a scăpat de dosar penal.

Procurorii Anticorupție susțin că în urma perchezițiilor au fost ridicate obiecte și documente aferente obiectului investigației. Cei doi polițiști au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, iar procurorii urmează să decidă dacă vor solicita mandate de arestare pe numele lor.

Julieta Savițchi
12/09/2019

Comentarii