Noi percheziții și rețineri în dosarul AIPA. Mii de lei descoperiți în oficiile funcționarilor AIPA din Bălți

Tatiana Gherta
07/02/2023
CNA

Ofițerii CNA au efectuat marţi dimineață percheziții la domiciliul și biroul șefei Secției Teritoriale Bălți a AIPA și la domiciliul unei persoane care administrează o afacere în domeniul agricol. Cei doi au și fost reținuți și plasați în izolatorul CNA din Bălți pentru 72 de ore.

În cadrul percheziților au fost descoperiți 31 de mii de lei, contracte și ordine de plată care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice. Cele din urmă, potrivit CNA, „acordau instrumente pentru deghizarea provenienței banilor, rezultați din infracțiune; certificate, ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare și telefoane mobile”.  

Amintim că, dezvăluirile despre urmărirea penală în dosarul legat de acordarea frauduloasă a subvențiilor pentru agricultură au fost făcute pe 24 ianuarie de către şefa Procuraturii Amticorupţie, Veronica Dragalin, şi directorul CNA, Iulian Rusu.

Până în prezent, a fost pornită urmărirea penală pe 27 de cauze, în baza bănuielii rezonabile privind infracţiunile de corupere, trafic de influență și spălare de bani.
 

 

Tatiana Gherta
07/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii