Procurorul care ar fi luat mită de 12.000 de euro, oficial fără avere

Anastasia Nani
04/03/2016
Oleg Russu. Captură: Curaj TV

Oleg Russu, procurorul de la Procuratura sectorului Râșcani al Capitalei care ar fi pretins mită de 12.000 de euro, pentru a clasa un dosar penal, a fost reținut pentru 72 de ore. Colegii acestuia de la Anticorupție urmează să ceară un mandat de arestare și să decidă asupra înaintării învinuirii. 

"În urma perchezițiilor de joi au fost ridicate mai multe obiecte. În continuare se efectuează urmărirea penală", ne-a spus Adrian Popenco, șef interimar al Procuraturii Anticorupție.  

Cauza penală a fost pornită pe 1 martie, în acest caz fiind implicate și câteva persoane civile. Oleg Russu ar fi pretins banii pentru a clasa un dosar penal pornit pentru escrocherie, iar plângerea a fost depusă de bănuit.  

Oleg Russu este procurorul care s-a ocupat de dosarul morții lui Eugen Țapu, găsit strangulat în podul unui bloc din Capitală și care ar fi fost una dintre victimele protestelor de la 7 aprilie. Procurorul a declarat însă că nu a existat nicio legătură între decesul tânărului și revoltele de acum șapte ani. Omul legii s-a ocupat şi de cazul activistului Oleg Brega care în 2011 a fost agresat de patru persoane la Universitatea Slavonă din Chişinău. Dosarul nu are însă finalitate.

Potrivit ultimei declarații de avere, cea din 2014, procurorul a indicat doar venituri din salariu de 82.455 de lei și indemnizația copilului de 57.600 de lei. În rest, în ultimii trei ani, Oleg Russu nu a declarat imobile, mașini sau conturi bancare.

Anastasia Nani
04/03/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii