Procurorul Vadim Machidon, implicat în dosarul mitei de 10 mii de euro, a cerut o nouă amânare

Viorica Mija
09/11/2023
Captură video

Procurorul din Orhei, Vadim Machidon,  a cerut examinarea suspendării sale din funcție pentru o altă ședință a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Membrii CSP au admis joi, 9 noiembrie, solicitarea acuzatorului, care se află în concediu de odihnă până pe data de 19 noiembrie. Nici avocatul nu a putut să-l reprezinte, deoarece ar fi angajat într-o ședință de judecată.

Vadim Machidon şi-a început cariera de procuror la Orhei în 2011, după absolvirea Institutului Naţional al Justiţiei. În 2016, Machidon a ajuns în atenţia presei pe motiv că ar fi fost implicat în muşamalizarea unui dosar de viol al unei minore cu implicarea unui poliţist pe care l-ar fi scos de sub urmărire penală. Tot el este acuzatorul care a înaintat şi susţinut în instanţă învinuirea împotriva ex-poliţistului din Ungheni, Gheorghe Petic, în dosarul fabricat pentru viol.

Machidon are statut de învinuit și într-un dosar de corupţie, alături de un avocat care i-ar fi transmis mită în sumă de 10 mii de euro. Apărătorul a fost reținut în flagrant, în momentul în care îi transmitea lui Machidon banii pentru ca acesta din urmă să adopte o decizie favorabilă pe o cauză penală, aflată în gestiunea sa.

Vadim Machidon nu a fost suspendat din funcţie pe durata desfăşurării urmăririi penale, invocându-se prezumpţia nevinovăţiei. Din acelaşi motiv a fost lăsat în breaslă şi avocatul. Cei doi inculpaţi pledează nevinovat.

Viorica Mija
09/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii