Reacție neașteptată a lui Vlad Plahotniuc la sancțiunile SUA. Politicianul fugar „promite” că va reveni nesilit de nimeni

Anticoruptie.md
28/10/2022

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, judecat în absență în dosarul „Frauda bancară” și arestat preventiv  pentru 30 de zile în cel denumit generic „MetalFeros”, a anunțat într-un interviu pentru Tribuna că a decis să revină în politica moldovenească. Acesta însă nu a concretizat când ar urma să se întâmple acest lucru, dar nici unde se află momentan. Anunțul este făcut la două zile după ce a fost sancționat de SUA pentru acte de corupție. Autoritățile au declarat în repetate rânduri că depun eforturi să-l readucă în țară pe Vlad Plahotniuc, pentru a-l deferi justiției.  

„… situația în țară și ăsta este și subiectul, motivul care m-a făcut să iau decizia, pe care o anunț acum: am decis să revin în politica din Moldova. Eu sunt un politician care știe bine să rezolve situațiile de criză și vine timpul meu acum. Iar această decizie de a reveni în politica este, la rândul său, explicația ieșirii mele publice de azi cu acest interviu”, a declarat Vladimir Plahotniuc.

Miercuri, Departamentul Trezoreriei al Statelor Unite a anunțat că l-a introdus în lista cu sancțiuni pe fostul lider al democraților. Conform comunicatului difuzat de Departamentul Trezoreriei al SUA, Plahotniuc ar fi menținut controlul asupra organelor de drept ale țării pentru a-și anihila rivalii politici și de afaceri, dar și a exercitat presiuni asupra Guvernului în diferite etape.

 

Anticoruptie.md
28/10/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii