Recurs împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a blocat dosarul de învinuire a ex-președintelui Comitetului de Direcție al Victoriabank

Anticoruptie.md
13/11/2020

Procuratura Anticorupție (PA) a depus, vineri, recurs împotriva deciziei judecătorului de instrucție care, marți, a anulat ordonanța procurorului de disjungere a dosarului în privința fostei președinte a Comitetului de Direcție al Victoriabank.

„PA consideră că prin această decizie, magistratul a acționat în afara competențelor atribuite prin lege, subrogând atribuțiile procesuale ale procurorului, implicându-se, de facto, în fondul cauzei. Prin urmare, decizia judecătorului de instrucție este neîntemeiată și contrară legii, Curtea de Apel Chișinău urmând să corecteze greșeala admisă”, scrie în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Precizăm că dosarul disjuns, în care ex-președinta Victoriabank este învinuită pentru două capete de acuzare, urma să ajungă în instanța de judecată încă acum două luni, după ce procurorii au acumulat suficiente probe pentru a o deferi justiției.

În plus, Procuratura consideră că prin decizia adoptată, judecătorul ar fi urmărit scopul scăpării învinuitei de răspundere penală, motiv pentru care instituția examinează posibilitatea tragerii magistratului la răspundere.

Amintim că la începutul lunii septembrie curent, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în dosarul privind implicarea în „furtul miliardului” a băncii comerciale Victoriabank. Rechizitoriul vizează atât instituția bancară, în calitate de persoană juridică învinuită de spălare de bani, cât și fosta președintă a Comitetului de Conducere al acestei bănci, Natalia Politov-Cangaș, acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale. Procurorul General Alexandr Stoianoglo a anunțat că Politov-Cangaș este cercetată în stare de libertate, după ce magistrații au respins în martie curent demersurile procurorilor de arestare preventivă.

Anticoruptie.md
13/11/2020Become a Patron!

TestRapid

Comentarii