Referendumul din Dancu nu va mai avea loc. CEC şi-a anulat propria decizie

Julieta Saviţchi
06/07/2021

Referendumul de revocare a primarului din satul Dancu, raionul Hânceşti, nu va mai avea loc. Comisia Electorală Centrală (CEC) şi-a anulat, marţi, propria decizie, la o zi după ce Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) i-a dat câştig de cauză în litigiul cu Vladimir Pretuleac, primarul din Dancu.

CEC şi-a motivat decizia printr-o altă hotărâre luată de Curtea de Apel Chişinău, la 24 iunie curent, prin care a fost anulată decizia Consiliului local privind inițierea unui referendum ce ţine de revocarea lui Vladimir Pretuleac.

Consiliul local din satul Dancu raionul Hânceşti a votat decizia ce ţine de revocarea lui Pretuleac după ce acesta a convins antreprenorul care executa lucrări de construcţie a unui drum în satul Dancu, să construiască o porțiune de drum, care trece prin fața porții sale și se termină la casa vecină. Construcţia segmentului de drum până la casa primarului nu a fost coordonată cu aleşii localişi nici nu se regăsea în deciziile consilierilor privind construcţia şi reparaţia drumurilor din localitate.

La 22 iunie 2021, CEC a aprobat printr-o hotărâre modelului buletinului de vot pentru referendumul local de revocare a lui Vladimir Pretuleac din funcția de primar.

Edilul din Dancu a contestat hotărârea CEC în Curtea de Apel Chişinău. Instanţa, a respins, la 3 iulie, plângerea lui Pretuleac. Ulterior, Pretuleac s-a adresat cu recurs în instanţa ierarhic superioară, dar a pierdut irevocabil.

Julieta Saviţchi
06/07/2021Become a Patron!

Comentarii