Reţinere cu împuşcături la frontiera moldo-română. Un contrabandist moldovean, împuşcat în cap

Julieta Saviţchi
03/10/2021

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, care făcea contrabandă cu ţigări, a fost rănit în cap de poliţiştii de frontieră din Botoşani în noaptea de duminică, după ce ar fi încercat să-l lovească cu maşina pe unul dintre agenţii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Româneşti. Victima a fost internată la Spitalul judeţean Mavromati din Botoşani,

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea, a declarar pentru agenţia de presă Agerpres tânărul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor de frontieră şi l-a acroşat cu autoturismul pe unul dintre agenţi SPF Româneşti, aflaţi în misiune. Atunci unul dintre poliţişti a tras câteva focuri de somaţie în aer, apoi în direcţia maşinii.

Ulterior, s-a constatat că au fost trase 12 gloanţe. Poliţiştii din Botoşani au constatat că maşina care era încărcată cu ţigări avea numărul de înmatriculare fals.

Poliţiştii de frontieră din România au raportat cazul colegilor din Republica Moldova. Ultimii au descoperit pe malul stâng al Prutului, în regiunea satului Cuhneşti din raionul Glodeni, două vâsle şi o barcă gonflabilă cu care ar fi fost trecute ţigările peste râu. Ulterior, poliţiştii moldoveni au reţinut mai multe persoane şi două automobile care se presupune că ar fi fost implicate în schema de contrabandă cu ţigări.


 

Julieta Saviţchi
03/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii