Șeful adjunct al Administrației Penitenciarelor, Serghei Demcenco, plasat în arest preventiv

Ilie Gulca
25/02/2021

Curtea de Apel Chișinău a admis, joi, recursul procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a modificat arestul preventiv pentru 15 zile în cazul adjunctului de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco (foto).

Acesta este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal. Procurorii au solicitat arest preventiv pe un termen de 30 de zile calculat de la data reținerii lui, 15 februarie. Miercuri, PCCOCS a efectuat un control, în cadrul acestei cauze penale, la Penitenciarul Nr. 15 Cricova.

În urma descinderii, șeful închisorii, Victor Munteanu, și interlopul Vladimir Moscalciuc, alias Machena, au fost transportați, miercuri seară, în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Reținerea a fost efectuată în baza unei ordonanțe a procurorilor PCCOCS. Alți 13 condamnați influenți au fost transferați în alte locuri de detenție.

Pe 15 februarie 2020, procurorii din cadrul PCCOCS l-au reținut preventiv pentru 72 de ore pe Demcenco și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Ilie Gulca
25/02/2021

Comentarii