Sora controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, condamnată în Federația Rusă în dosarul Laundromat

Marcela Meglei
12/03/2021

Sora controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, Elena Platon, a fost condamnată la 10 ani de închisoare, în dosarul Laundromat. Sentința a fost emisă joi de Judecătoria Tverskaia, informează agenția RIA Novosti.

Femeia a fost găsită vinovată de complicitate în spălarea a 126 de miliarde de ruble rusești în cadrul schemei Laundromat. „Din 2013 până în 2014, Elena Platon a fost un membru activ al unei grupări criminale internaționale, condusă de fratele ei, Veaceslav Platon, și de un cunoscut politician și om de afaceri din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc. Împreună cu beneficiarii unor bănci rusești, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin, precum și cu alți complici, acuzata a efectuat retrageri ilegale din Federația Rusă către state străine de peste 126 de miliarde de ruble”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, Irina Volk, citată de RIA Novosti.

Amintim că Elena Platon a fost arestată la Moscova în primăvara lui 2019, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Tverskaia, fiind învinuită de spălare de bani în dosarul Laundromat. Elena Platon a fost top manager în cadrul Moldindconbank. 

Marcela Meglei
12/03/2021Become a Patron!

Comentarii