ULTIMA ORĂ//Sirenele poliției, în funcțiune: fondatorul Bismobil Kitchen a EVADAT

Anticoruptie.md
07/04/2023

UPDATE Ora 13.00 Poliția a difuzat imagini video cu fondatorul Bismobil Kitchen, care a evadat într-o direcție necunoscută înainte de a fi plasat în penitenciarul N13. În filmuleț este surprins momentul în care Mihail Șaran își scoate brățara de monitorizare. Oamenii legii mai spun că învinuitul ar fi folosit mașina avocatului său, lucru infirmat de ultimul.

Ora 12.00 Fondatorul Bismobil Kitchen, învinuit de escrocherie, a evadat. Mihail Șaran urma să se întoarcă vineri după gratii, dar și-a rupt brățara electronică prin intermediul căreia era monitorizat și a dispărut într-o direcție necunoscută. Conform PCCOCS, Șaran nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. După ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a dus în parcul „Dendrariu”. Acolo, a forțat și a rupt brățara electronică cu care era monitorizat de oamenii legii. Învinuitul  a aruncat și haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat. La moment, acesta este căutat de oamenii legii pentru a fi reținut.

„Mihail Șaran a părăsit Judecătoria Ciocana din mun. Chişinău, până la pronunțarea hotărârii de înlocuire a măsurii preventive de arest la domiciliu în arest preventiv pentru 30 de zile, cerută după ce bărbatul a încălcat restricțiile și a comunicat cu câțiva figuranți în dosarul său”,a anunțat IGP

Cetățenii care dețin informații referitor la locul aflării lui Mihail Șaran sunt rugați să apeleze la numărul de telefon 112 sau 079420674.

Marți, 4 aprilie, procurorii au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, un demers de înlocuire a arestului la domiciliu în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Oamenii legii au stabilit că acesta a comunicat cu martorii din dosarul de escrocherie în care este vizat, cu scopul ca să-i formeze o poziție favorabilă, să ascundă și distrugă probe. Urmare a perchezițiilor desfășurate de ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală (DGUP) și ai Inspectoratului Național de Investigații (INI), sub conducerea PCCOCS, cu sprijinul angajaților „Fulger”, au fost ridicate dispozitive de comunicare, care conțin probe relevante acțiunilor acestuia de intimidare a martorilor”, explică procurorii.

Mihail Şaran, proprietarul companiei Bismobil Kitchen, care a lăsat fără de bani sute de clienţi din Republica Moldova și România, cărora le-a promis bucătării individualizate, a fost reţinut  pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în timp ce încerca să plece din ţară.

Primele probleme la Bismobil Kitchen au apărut în România, cu trei luni în urmă, la reţeaua de magazine din Cluj. Presa clujană a scris că autorităţile din România au pornit un dosar penal după ce a fost închis primul magazini, iar mai mulţi români nu au mai văzut mobilierul de bucătărie, chiar dacă au plătit pentru el. Într-o declaraţie pe Facebook, Mihail Şaran a dat vina pe războiul din Ucraina, ţara de unde ar fi procurat materia primă pentru fabricarea bucătăriilor.

La Chişinău, zeci de persoane au depus plângeri la poliţie, după ce au plătit mii de lei pentru bucătării de la Bismobil Kitchen, dar nu au mai ajuns să vadă nici mobilierul, nici pe cei cu care au semnat contractele.

Anticoruptie.md
07/04/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii