Un primar și un consilier local, reținuți pentru corupție pasivă. Au pretins 350 de mii de lei pentru a da un teren în arendă

Julieta Savițchi
12/09/2019
Poză simbol

Primarul satului Floreni, raionul Anenii Noi, Alexandru David, și un consilier local au fost reținuți miercuri de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pe un termen de 72 de ore, fiind bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență.

Cei doi reprezentanți ai administrației locale din Floreni au fost denunțați de către un agent economic din localitate, care a declarat că funcționarii i-au cerut mită de 350 de mii de lei pentru perfectarea contractului de arendă, cu dreptul de a-l cumpăra ulterior.

Denunțătorul a recunoscut că se folosea ilegal de un teren, proprietate publică, și a încercat să-l legalizeze.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, cei doi bănuiți ar fi promis omului de afaceri că vor influența membrii Consiliului local ca să voteze în favoarea sa. Totodată, cei doi i-ar fi propus denunțătorului să cumpere ulterior tereul respectiv de la administrația locală.

După depunerea denunțului, ofițerii CNA au organizat un flagrant, banii fiind transmişi în trei tranşe - 200.000 de lei, 10.000 de lei şi 140.000 de lei. În timpul transmiterii ultimei tranșe, cei doi au fost încătușați și escortați la CNA.

Video: Procuratura Anticorupție

Pe numele lor au fost iniţiate două dosare - pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Potrivit legislaţiei în vigoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, reţinuţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Julieta Savițchi
12/09/2019

Comentarii