VIDEO // Aproape șase milioane de țigarete, ascunse într-o remorcă, au fost depistate la Vama Costești

Ilie Gulca
11/08/2022
Captură de ecran: Serviciul Vamal

Aproape șase milioane de țigarete, de diferite mărci comerciale și cu timbru de acciz autohton, au fost depistate, miercuri, de ofițerii Serviciului Vamal, procurorii PCCOCS și ofițerii SIS la Postul vamal Costești.

„În dimineața zilei de 10 august, la ora 08:25, în zona de control vamal a Postului vamal Costești, s-a prezentat un camion ce transporta din Ucraina spre România cărbune din lemn. Acesta avea aplicat sigiliu vamal pe remorcă, așa cum camionul se afla în tranzit – spațiu în care fusese camuflată marfa de contrabandă”, relatează un comunicat al Serviciului Vamal.

„În baza informației operative, a fost dispusă efectuarea controlului fizic detaliat, inclusiv prin scanare. Imaginile obținute au semnalat suspiciuni referitor la natura mărfurilor declarate și respectiv transportate. Oamenii legii au dispus eliminarea sigiliului vamal și au verificat compartimentul marfar și, ca rezultat, au depistat camuflate de-a lungul prelatei, după saci, 600 cutii, în care se aflau 299.996 de pachete de țigări cu timbru de acciz autohton”, continuă sursa citată.

După reținerea camionului, oamenii legii au dispus efectuarea perchezițiilor la un depozit din raionul Edineț, unde a fost depistat același tip de cărbune din lemn transportat oficial în camion.

În depozit au depistate alte 100.000 de pachete de țigări, care conțin două milioane de țigări de aceeași marcă ce ar fi urmat să facă obiectul transportării ilegale.

În momentul reținerii, șoferul, un bărbat în vârstă de 59 de ani, cetățean al Ucrainei, a refuzat să ofere informații echipei de investigație și a evitat să facă declarații.

El a fost reținut pentru 72 de ore pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală. În ceea ce privește marfa și mijlocul de transport, acestea au fost indisponibilizate până la luarea unei decizii pe caz.

Ilie Gulca
11/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii