VIDEO// Comasarea dosarelor lui Stoianoglo, sub semnul întrebării. Se opun procurorii

Julieta Saviţchi
06/10/2022
CIJM

Acuzatorii care au gestionat dosarul în care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, este învinuit de abuz în serviciu, sunt împotriva comasării cu dosarul în care inculpatului i se incriminează divulgarea datelor urmăririi penale şi inviolabilitatea vieții personale. Completul de judecată, condus de Angela Catană, urmează să ia o decize săptămâna viitoare dacă va accepta să examineze şi cel de al doilea dosar intentat lui Stoianoglo.

Este vorba de dosarul în care procurorului general suspendat i se incriminează că a făcut publice discuțiile dintre fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și fostul ambasador al UE la Chișinău, Peter Michalko.

„În fiecare caz aparte, procurorii au fost desemnaţi de către Consiliul Superior al Procurorilor. Nu poate un alt procuror să-lşi asume un dosar în care este învinuit procurorul general dacă nu a fost împuternici de Consiliu”, a argumentat în instanţă acuzatoarea Elena Cazacov.

Împotriva comasării s-a pronunţat şi Viorel Morari, parte vătămată în cel de al doilea dosar.

Amintim că magistrata Natalia Patraşcu de la Judecătoria Chişinău a dispus, săptămâna trecută, comasarea celui de al doilea dosar penal pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, cu un alt dosar care se examinează în instanţă.

Propunerea a venit din partea avocaţilor lui Stoianoglo. Apărătorii au solicitat ca acest dosar să fie comasat cu dosarul în care clientul lor este învinuit de abuz în serviciu, aflat pe rol de mai multe luni în Judecătoria Chişinău.

Natalia a Patraşcu a dispus transmiterea dosarului pentru comasare, însă decizia definitivă urmează să fie luată de completul de judecată care examinează dosarul pentru abuz în serviciu.

În gestiunea Judecătoriei Chişinău se află trei dosare penale pe numele procurorului general suspendat. Totodată, Procuratura Anticorupţie continuă investigaţiile în alt dosar, în care Stoianoglo este învinuit de îmbogăţire ilicită.


 

Julieta Saviţchi
06/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii