VIDEO// Nu au reuşit nici din a şaptea încercare. De ce a fost amânată şedinţa preliminară în dosarul procurorului Igor Popa

Julieta Saviţchi
09/07/2022
CIJM

Completul de judecată prezidat de magistrata Djeta Chistol nu a reuşit nici din a şaptea încercare să desfăşoare şedinţa preliminară în dosarul intentat pentru fals în declaraţii publice fostului şef adjunct al Procuraturii Generale în perioada guvernării oligarhului Vladimir Plahotniuc, Igor Popa.

După ce şedinţa de judecată a fost amânată de la o dată la alta, vineri nu a fost prezent Igor Popa. Avocata a declarat în instanţă că clientul nu a putut veni din motive de sănătate.

Următoarea şedinţă a fost programată pentru data de 21 septembrie, deoarece magistrata Djeta Chistol pleacă în vacanţă.

Prima şedinţă de judecată în dosarul în care fostul procuror Igor Popa este învinuit de fals în declaraţii publice a fost programată pentru 25 februarie 2022. De atunci au fost programate şapte şedinţe, fiind lucrative doar trei. Igor Popa şi avocata sa au solicitat de două ori recuzarea procurorului Petru Iarmaliuc, iar la o şedinţă s-a cerut desfăşurarea şedinţelor de judecată cu uşile închise pentru a evita prezenţa jurnaliştilor.

Magistrata Djeta Chistol a respins cererile de recuzare a procurorului, dar a admis solicitarea de a desfăşura şedinţele de judecată cu uşile închise.

Alte două şedinţe au fost amânate pe motiv că nu a venit avocata, iar la una din ele inculpatul a cerut să facă cunoştinţă cu dosarul.

Procuratura Anticorupţie a pornit dosarul penal pe numele lui Igor Popa în baza unei investigaţii jurnalistice realizată de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice despre locuinţa sa de lux dintr-un bloc select din Chişinău. În alt dosar, Igor Popa şi soţia sa, Ala Popa, sunt învinuiţi de îmbogăţire ilicită.

Julieta Saviţchi
09/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii