VIDEO// Soţia ex-deputatului Andronachi, învinuită în frauda bancară, a revenit pe banca acuzaţilor

Julieta Saviţchi
20/09/2022
Nadejda Andronachi în instanţă Foto:CIJM

Judecătoria Chişinău a reluat, după o pauză de 3 luni, examinarea dosarului în care Nadejda Andronachi, soţia ex-deputatului fugar, Vladimir Andronachi, este învinuită alături de soţul său în dosarul fraudei bancare.

La şedinţa de judecată de marţi, procurorul pe caz, Gheorghe Iapără, a dat citirii acuzaţiile aduse soţilor Andronachi. În afară de soţii Andronachi, în același dosar mai sunt învinuiţi Sergiu Guşan, administratorul unei întreprinderi, şi Carolina Andriuţă, jurista familiei.

Cei patru sunt învinuiţi de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale au culminat la etapa finală a fraudei bancare, în intervalul 24-27 noiembrie 2014. Banii au fost spălați pe parcursul anului 2015. Ulterior, banii au fost integrați în circuitul legal al Republicii Moldova și al altor state, fiind utilizați în scopuri personale, inclusiv pentru procurarea unui avion.

Procesul de judecată se desfăşoară în lipsa lui Vladimir Andronachi. Ceilalţi trei învinuiţi care dau curs citaţiilor pledează nevinovat.

Învinuiţii, cu excepţia lui Vladimir Andronachi care este dat în urmărire generală, se află sub control judiciar. În luna iulie, instanţa i-a permis Nadejdei Andronachi să plece pentru consultaţii la o clinică din Viena.

Julieta Saviţchi
20/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii