CEC anunță rezultatele preliminare: diferența dintre voturile acumulate de Maia Sandu și Igor Dodon este de 73.000

Anticoruptie.md
14/11/2016
Colaj CIJM.

Comisia Electorală Centrală a anunțat rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale. Igor Dodon a acumulat 835.010 de voturi, iar Maia Sandu - 761.934, ceea ce constituie o diferență de 73.076.

Alina Russu, președinta CEC, a anunțat că până la această oră au fost procesate 99,9%, urmând să mai fie procesate procesele-verbale de la secția de votare din Sacramento, SUA, și Montreuil, Franța.  

CEC are la dispoziție cinci zile pentru a întocmi procesul-verbal de totalizare a alegerilor președintelui Republicii Moldova. Ulterior, în termen de trei zile, documentele de totalizare urmează să ajungă la Curtea Constituțonală pentru validare. Curtea va avea la dispoziție zece zile pentru a lua o decizie. 

Prezența la vot în cel de-al doilea tur de scrutin a fost de 1.610.527 de alegători, ceea ce reprezintă peste 53% din numărul total de alegători incluși în listele electorale de bază. Cea mai înaltă rată de prezentă la urne s-a înregistrat în municipiul Chișinău - 380.000 de alegători, cea mai scăzută rată a fost înregistrată la Cantemir cu circa 20.000 de votanți prezenți la urne. 

Anticoruptie.md
14/11/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii