Comisia Electorală Centrală a înregistrat primii participanți la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019

Anticoruptie.md
29/12/2018
Foto: cec.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat în cadrul ședinței de vineri, 28 decembrie, primii participanți la referendumul consultativ din 24 februarie 2019: Partidul Democrat din Moldova – cu opțiunea „Pentru” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – „Contra”. Pentru participanții la referendum, campania electorală începe în momentul înregistrării acestora de către autoritatea electorală.

Referendumul consultativ, prin care populația cu drept de vot va fi consultată cu privire la reducerea numărului de deputați și la revocarea acestora din funcție de către popor, va fi organizat la 24 februarie 2019, concomitent cu alegerile parlamentare.

Buletinul de vot urmează să conțină două întrebări:

1. Sunteți pentru reducerea numărului de deputați din Parlament de la 101 la 61?

2. Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demită) deputații din funcție, dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiunile sale?

Menționăm că inițiativa de a organiza un referendum în ziua alegerilor parlamentare aparține Partidului Democrat din Moldova. Dacă rezultatele referendumului vor fi pozitive, următoarea legislatură a Parlamentului va putea modifica Constituția în acest sens. 

Anticoruptie.md
29/12/2018

Comentarii