Convenția Euro-Unionistă a analistului politic Anatol Țăranu și-a anunțat intenția de a participa la alegerile parlamentare. „Vom face alianță și cu PDM dacă ne va susține programul”

Anticoruptie.md
30/11/2018
Anatol Țăranu. Foto: ipn.md

Convenția Euro-Unionistă, consolidată de analistul politic Anatol Țăranu, din care fac parte mai multe entități civice, dar și partide extraparlamentare, între care Partidul Verde Ecologist, Mişcarea Ecologistă și Partidul Naţional Liberal, și-a anunțat intenția de a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Noul bloc electoral este gata să facă o alianță cu Partidul Democrat (PDM), în cazul în care acesta se angajează să-i susțină programul.

Obiectivul nostru strategic este afirmarea și consolidarea identității românești a spațiului românesc la est de Prut”, a declarat Anatol Țăranu în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, convenția nu a elaborat încă o listă a candidaților. Reieșind din faptul că în timpul apropiat Convenția își va extinde numărul de participați și vor adera și alte entități și persoane, doar în aceste condiții vom decide forma concretă de participare”, a adăugat Țăranu.

În cadrul unei emisiuni de la TV 8, liderul blocului electoral nou-format a declarat că va face alianță cu orice partid îi va susține programul, inclusiv cu PDM. „Dacă vom intra în Parlament, vom face coaliție cu oricine care va fi de acord cu momentele principiale ale programului nostru. Nu mă interesează dacă îl cheamă Țuțu sau Buțu, dacă el este de acord cu ceea ce spunem noi”, a precizat Anatol Țăranu în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Membrii Convenției au punctat că ei nu sunt oponenții platformei ACUM din care fac parte PAS și PPDA, dar vor fi concura cu aceasta, întrucât cele două formațiuni politice nu ar fi reușit să coaguleze sub egida sa toate forțele pro-europene din Moldova, inclusiv sistemul unionist.

Anticoruptie.md
30/11/2018

Comentarii