Curtea Supremă a pus punct în cazul reclamației lui Valeriu Munteanu. Ilan Șor rămâne în cursa electorală

Julieta Savițchi
20/02/2019
Partidul Șor

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins marți, 18 februarie, recursul candidatului în Circumscripția Electorală Uninominală nr. 18 din Orhei, Valeriu Munteanu, privind scoaterea din cursa electorală a contracandidatului său, Ilan Șor. CSJ a declarat recursul drept inadmisibil pe motiv că „obiecțiile de fapt și de drept au fost deja studiate și verificate de instanța de apel”.

Valeriu Munteanu a solicitat să fie scos candidatul Ilan Șor din cursa electorală pentru faptul că nu a inclus în rapoartele financiare sursele cheltuite pentru concertele electorale și pentru „coruperea alegătorilor cu produse alimentare”. Solicitarea lui Munteanu a fost respinsă inițial de către Consiliul Electoral de Circumscripție Orhei nr. 18, iar mai apoi și de către Judecătoria Orhei și Curtea de Apel Chișinău. Instanța de Apel a invocat că retragerea unui candidat din cursa electorală ține de competența Comisiei Electorale Centrale.

Valeriu Munteanu a criticat decizia CSJ. „Și Curtea Supremă de Justiție nu a vrut să vadă pomenile electorale împărțite de Ilan Șor, nici concertele cu Stas Mihailov, nici resursele administrative folosite. Probabil, condamnatul Ilan Shor mai este util, deocamdată”, a declarat Munteanu.

Julieta Savițchi
20/02/2019

Comentarii