Democrații l-au desemnat pe Vladimir Cebotari candidat la șefia Primăriei Chișinău

Anticoruptie.md
18/09/2019
pdm.md

Deputatul Vladimir Cebotari, vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, a fost împuternicit de formațiunea pe care o reprezintă să candideze la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Vladimir Cebotari va depune, joi,  la Comisia Electorală de Circumscripție Chișinău, documentele pentru înregistrarea în cursă.

Vladimir Cebotari a intrat în structurile de stat, în anul 2005, când a fost angajat în calitate de consultant al Direcției informativ-analitică a Aparatului Președintelui Republicii Moldova, în perioada în care șef al statului era Vladimir Voronin. Din 2006 până în 2011, a lucrat la Întreprinderea de Stat Air Moldova, mai întâi în calitate de secretar al Consiliului de administrare, apoi șef al Departamentului Juridic. În perioada septembrie 2008 - septembrie 2009, a fost consilier al directorului general al Agenției Transporturi în materie de transport aerian și de coordonare a proiectelor Agenției Transporturi. Concomitent, între 2008 și 2010, a fost președinte al Consiliului de administrare al Societății pe Acțiuni Gara Nord.

În următorii trei ani, Cebotari a fost director la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, după care, până în aprilie 2015, a fost viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în Guvernul Leancă. În perioada ianuarie 2014 - iulie 2014, a fost și președinte al Consiliului de administrare al Întreprinderii de Stat MoldATSA. Timp de patru luni, în perioada aprilie - iulie 2015, Vladimir Cebotari a fost șef la Întreprinderea de stat Calea Ferată din Moldova. Din această funcție el a fost propulsat de Partidul Democrat la șefia Ministerului Justiției, după care a revenit într-o funcție de conducere, în cadrul formațiunii politice. 

Cebotari este cunoscut publicului mai ales ca unul dintre cei mai bine plătiţi manageri angajaţi la stat. În 2012, în calitate de manager la AIR Moldova, Aeroportul Internaţional Chişinău şi Autoritatea Aviaţiei Civile, acesta a avut un salariu anual de peste 800.000 de lei.

La alegerile parlamentare din 2001, Vladimir Cebotari a participat pe lista Blocului Electoral Alianţa Juriştilor şi Economiştilor din partea Partidului Demnităţii Civice din Moldova, condus de Ion Lipciu. Blocul electoral a acumulat în scrutinul parlamentar doar 0,93% din voturile alegătorilor și nu a trecut pragul electoral. 

În aprilie 2017, Cebotari a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova. La alegerile parlamentare din iarna trecută, Cebotari a ocupat poziția a opta pe lista PDM.

Familia Cebotari are afaceri în mai multe domenii, printre care aviația civilă, consultanță în afaceri, comercializarea tehnicii agricole și construcții.

Anticoruptie.md
18/09/2019

Comentarii