Ex-procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al Capitalei

Julieta Savițchi
10/09/2019
glasul.md

Formațiunea politică Partidul Nostru l-a desemnat pe fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău la alegerile locale, din 20 octombrie. Candidatura lui Diacov a fost prezentată de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, printr-un discurs, ținut în limba rusă.

Usatîi a declarat că decizia în privința lui Diacov a fost luată după mai multe discuții în partid și, ulterior, formațiunea a decis să aleagă un candidat puternic care să pună capăt corupției și delapidărilor din administrația publică a Capitalei. Totodată, Usatîi a declarat că adjunctul său pe linie de partid, Ilan Cașu, este prea inteligent și bine educat ca să poată lupta cu corupția din Primăria Chișinău.

Ion Diacov a declarat că a acceptat să candideze din partea Partidului Nostru, deoarece ”este o problemă grea să participi independent la alegeri” și un primar are nevoie de o majoritate în consiliu.

Ion Diacov a mai spus că este apolitic și că își dorește să ajungă primar pentru ”a salva Chișinăul care se îneacă în mocirlă”.  Fostul procuror a avut cuvinte de laudă pentru liderul Partidului Nostru, menționând că acesta și-a făcut averi în Rusia, dar a venit în Republica Moldova ca să facă ceva pentru oameni.

Ion Diacov, care este fratele preşedintelui de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, a activat în Procuratură de 35 de ani şi a deţinut mai multe funcţii de conducere. Diacov a plecat din Procuratură, la 3 decembrie 2015, când i-a expirat mandatul de șef al Procuraturii municipiului Chșinău. Cu doi ani înainte de plecare, Ion Diacov a lansat critici dure la adresa procurorului general de atunci, Corneliu Gurin, şi i-a cerut public să-şi dea demisia.

Julieta Savițchi
10/09/2019

Comentarii