Fosta șefă a Biroului Relații cu Diaspora și-a anunțat participarea la alegerile parlamentare. Ce formațiune o susține

Anticoruptie.md
29/12/2018
Foto: Facebook.com/Olga Coptu

Fosta șefă a Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu, și-a anunțat pe pagina de Facebook participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Coptu va candida în Circumscripția nr. 50, țările la vest de Republica Moldova, fiind susținută de Partidul Democrat. Ea a declarat că a colectat deja semnăturile necesare pentru a putea solicita înscrierea în cursa electorală.

„Am fost onorată de încrederea acordată de echipă și de sutele de persoane care mi-au oferit semnăturile lor ca să pot candida la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția arondată teritoriilor la vest de Republica Moldova. O perioadă îndelungată am fost parte a diasporei, cunosc problemele și reușitele migranților. În ultimii zece ani, împreună, am realizat zeci de proiecte cu și pentru diasporă. Am revenit în Moldova pentru că de acasă pot face mai mult pentru cei ca noi, cei din diasporă. E important să ne implicăm, deoarece de experiența fiecăruia dintre noi depinde viitorul nostru. Recunoștință Consiliului Politic Național al PDM pentru încrederea acordată”, a scris Olga Coptu pe pagina sa de Facebook.

Olga Coptu a deținut funcția de director al Biroului Relații cu Diaspora timp de doi ani, până în iunie 2018. Este exponentă a diasporei din Italia de unde a revenit acasă în 2014. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova și Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „La Sapienza di Roma” din Italia.

Olga Coptu a mai lucrat în cadrul Biroului Relații Interetnice și Ministerului Culturii.

Anticoruptie.md
29/12/2018

Comentarii