La Frankfurt pe Main, mii de alegători riscă să nu poată vota din cauza că nu ajung buletine de vot

Ilie Gulca
15/11/2020

O cetățeană moldoveană din Frankfurt pe Main, Natalia Mogîldea, transmite că cetățenii moldoveni au fost anunțați de către angajații consulatului că nu vor ajunge buletine de vot. Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main a cerut cetățenilor să meargă la secțiile din alte orașe.

„Suntem îngrijorați și supărați din cauza că am fost anunțați de [cei de la] consulat că nu vor ajunge buletine de vot. La ora 10:00, au votat deja pentru 1.500 de cetățeni. În total, sunt doar 5.000 de buletine de vot [la secția de votare], dar noi suntem acum mii și mii de oameni”, spune Natalia.

Acum două ore, Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main anunța cetățenii că, până la ora 10.00, la secția de votare nr.1/349 din or. Frankfurt pe Main, au votat 1.554 de alegători.

„Dat fiind faptul că secția de votare este asigurată cu un număr maxim de 5.000 de buletine de vot, iar numărul de alegători este foarte mare, recomandăm cetățenilor care se află încă în rândurile de așteptare să folosească posibilitatea de votare și de la secțiile din alte orașe: ex. Stuttgart, Kassel, Strasbourg. Mulțumim pentru înțelegere”, se menționează într-un comunicat al Consulatului.

Ilie Gulca
15/11/2020

Comentarii