Maia Sandu: „Plahotniuc joacă așa cum știe, murdar. Sprijinindu-mă pe mine, el speră să-mi sperie electoratul”. Reacția PD

Anticoruptie.md
26/10/2016
Maia Sandu. Foto: CIJM

Prin retragerea democratului Marian Lupu din cursa electorală pentru funcția de șef al statului, Vlad Plahotniuc vrea să sperie electoratul candidatului comun al PAS, PLDM și PPDA, consolidând astfel șansele lui Igor Dodon, liderul PSRM. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă, la scurt timp după ce Marian Lupu și Vlad Plahotniuc au declarat că o sprijină în acest scrutin cu scopul de a „consolida echilibrul de pe scena politică”.

„Plahotniuc joacă așa cum știe, murdar, doar că eu nu am nevoie de sprijinul lui. Eu acționez după lege, iar legea spune clar că Plahotniuc și hoții ca el trebuie să stea la pușcărie. Pentru abuz de putere, pentru dezinformarea oamenilor cu ajutorul presei pe care o deține, locul lui Plahotniuc este după gratii. Scopul său nu este victoria mea, ci consolidarea puterii lui. Pentru asta, el are nevoie de un președinte care latră tare, dar nu mușcă cum este Igor Dodon. Sprijinindu-mă pe mine, el speră să sperie electoratul meu”, a declarat Maia Sandu.

Conferința de  presă. Sursa video Privesc.eu

La scurt timp, PD a emis un comunicat de presă în care se arată că Maia Sandu a interpretat eronat decizia democraților. „Considerăm că este o reacție emotivă și inadecvată, care transmite un mesaj agresiv electoratului PD și îl bulversează. Ne exprimăm speranța că electoratul nostru va trata cu înțelegere acest moment și va vota duminică în favoarea continuării parcursului european al Republicii Moldova”, potrivit declarație comunicatului. 

Anticoruptie.md
26/10/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii