Marian Lupu se retrage din cursa electorală. Vlad Plahotniuc: „Vrem consolidarea echilibrului de pe scena politică”

Anticoruptie.md
26/10/2016
Marian Lupu Captură: privesc.eu

Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, se retrage din cursa electorală. Anunțul a fost făcut cu doar câteva zile înainte de alegeri, în cadrul unui briefing de presă. Potrivit democratului, el renunță la cursă pentru a oferi mai multe șanse unui candidat pro-european. „Am demonstrat nu o dată că putem face pași importanți atunci când interesul național o cere. Interesul național este condiționat acum de păstrarea cursului european al țării. Republica Moldova are nevoie de un președinte pro-european, unul care să muncească pentru acest obiectiv, nu pentru a porni noi războaie și crize politice. El trebuie să fie un factor de echilibru", a comentat Marian Lupu. 

„Am analizat ultimele date care arată că mișcarea de desemnare a candidatului unic nu a dat rezultate scontate imediat, probabil pentru că a fost făcută foarte târziu, dar și pentru că o parte mare a electoratului Platformei DA a întărit, de fapt, nu dreapta, ci stânga, în special pe candidatul Partidului Nostru. Nici avansul Maiei Sandu nu este unul considerabil, procentul fiind unul foarte aproape de al nostru. O altă analiză ne-a pus însă pe gânduri: este vorba de modul în care am putea intra în turul doi. Ne-am bazat analiza pe faptul ca până în final alegerile să fie câștigate de un candidat pro-european, indiferent de numele acestuia. Concluzia este că candidatul PAS are șanse mai mari să-l învingă în turul doi pe socialistul Igor Dodon”, a declarat candidatul PD. 

În timpul briefingului, Marian Lupu a fost însoțit de omul de afaceri Vlad Plahotniuc. „Poate părea o decizie șocantă. Pentru noi este însă o decizie logică și calculată, care reiese din interesul major al țării, dar și din polarizarea excesivă la ora actuală pe arena politică. Dacă cifrele arată că există un alt candidat care poate avea șanse mai mari, noi suntem gata că putem să luăm decizii importante pentru țară. Faptul că PD contribuie ca un candidat pro-european de opoziție  să câștige funcția de președinte demonstrează că suntem siguri că vom consolida astfel echilibrul de pe scena politică a țării”, a comentat Vlad Plahotniuc. 

Anticoruptie.md
26/10/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii