Mesaj amenințător din partea lui Igor Dodon: „Nu vă jucați cu focul! Ne vom apăra victoria!”

Anticoruptie.md
15/11/2016
captura privesc.eu

Candidatul desemnat câștigător al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, Igor Dodon, le-a cerut reprezentanților contracandidatului său să nu mai instige oamenii la proteste. În caz contrar, a amenințat Dodon, vor avea loc contra-proteste. „Nu vă jucați cu focul! Ne vom apăra victoria!”, a repetat de mai multe ori Dodon, în cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 15 noiembrie.

Dodon a ținut să precizeze că atât numărătoarea CEC, cât și numărătoarea paralelă a voturilor a arătat că el este învingătorul cursei electorale. Alegerile au fost recunoscute de observatorii internaționali și de aceea este cazul ca opoziția să se resemneze și să accepte înfrângerea.

„Aceste speculații de pe dreapta creează un val de contra-proteste pe stânga. Șapte ani partidele pro-moldovenești au așteptat victoria. Eu am organizat 560 de proteste în ultimii patru ani. Nu vă jucați cu focul! Sute de oameni mă sună și mă întreabă când să vină la protest. Nu vreau acest lucru. Nimeni nu iese la proteste până când nu voi spune eu. Dar când voi spune…Nu vă jucați cu focul!”, a rostit amenințător Igor Dodon.

Pentru a liniști spiritele, liderul socialiștilor a promis că el va fi președintele tuturor și a îndemnat PAS și Partidul DA să vină la discuții. „Haideți să discutăm. Suntem din opoziție!”, a spus Dodon. Referindu-se la relațiile cu UE, candidatul câștigător al alegerilor prezidențiale a anunțat că acestea nu vor suferi nicio schimbare. „Relațiile de parteneriat cu UE se păstrează. Ceea ce ne dorim sunt relații bune și cu Federația Rusă”, a mai spus Dodon.

Conferința de presă a fost susținută în contextul protestului organizat ieri de mai mulți tineri care au cerut anularea rezultatelor alegerilor și organizarea unui nou tur de scrutin. De asemenea, protestatarii au cerut demisia conducerii CEC pentru modul defectuos în care a organizat ultimele alegeri. 

Anticoruptie.md
15/11/2016

Comentarii