Partidul Șor va participa la alegerile locale în majoritatea localităților din țară. Ilan Șor: „Eu vin la Dvs”

Anticoruptie.md
05/09/2019

Partidul Șor va înainta candidați la alegerile locale generale, din octombrie, în majoritatea localităților. Despre asta a anunțat liderul partidului, Ilan Șor, prin intermediul unui clip video, postat pe pagina sa de Facebook. Dispărut de câteva luni din spațiul public și anunțat în căutare generală, Șor a declarat „iubiți cetățeni ai Republicii Moldova, eu vin la Dvs!”.

„Sunt bucuros să vă anunț, astăzi, că în urma multiplelor solicitări din partea cetățenilor țării noastre, Partidul Șor a decis să participe la alegeri în majoritatea localităților țării, inclusiv în Capitală. Da, sunt convins, după victoria candidatului nostru în localitatea Dvs. vom putea obține aceleași rezultate pe care le-am obținut la Orhei. Dragi prieteni, iubiți cetățeni ai Republicii Moldova, eu vin la Dvs!”, a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat, în iunie 2017, la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari, în dosarele creditelor neperformante, acordate în 2014 de Banca de Economii. Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului. După cedarea guvernării de către PDM, Procuratura Anticorupție a solicitat mandat de arestare și anunțarea lui Șor în urmărire generală, demers acceptat de magistrații Curții de Apel Chișinău. Potrivit procurorilor, fostul primar de Orhei ar fi părăsit țara, la 14 iunie, pe la Aeroportul Internațional Chișinău, fără a trece controlul vamal și cel de frontieră.

Anticoruptie.md
05/09/2019

Comentarii