Prima zi a perioadei electorale pentru locale // Gheorghe Costandachi va candida independent la Primăria Capitalei

Anticoruptie.md
19/08/2019
Foto: ipn.md

Președintele Centrului Social Politic European, Gheorghe Costandachi, va candida independent la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut, luni, într-o conferință de presă.

Gheorghe Costandachi a subliniat că „în fruntea Primăriei Capitalei trebuie să fie o persoană apolitică, care nu are angajamente de clan, nici obligațiuni față de grupări mafiote, persoană care poate aduce schimbări, care rămâne fidel valorilor morale, principiilor de profesionalism și libertate în activitate”. 

„Primăria are nevoie de oameni cu experiență, care cunosc profund și știu să aplice corect procesele administrative, au deja elaborate modelele, planurile și strategiile de dezvoltare a acestui oraș. Știu cum să le pună în aplicare, pot și nu se tem să facă ordine în resursele umane cărora le-a crescut barba în această primărie, au dat rădăcini adânci și multiplică corupția. Este nevoie de oameni care nu au fost infectați în timp și în spațiu de pastila sistemului care a funcționat până acum”, a mai declarat candidatul.

Costandachi s-a adresat după sprijin partidelor politice extraparlamentare, societății civile, experților și locuitorilor municipiului Chișinăului: „De unul singur îmi va fi greu, chiar imposibil de a opune rezistență giganților care au la dispoziție toate resursele administrative, financiare și mediatice”, a spus Gheorghe Costandachi.

Candidatul a fost susținut de Alexandru Gamanjii, doctor în economie, conferențiar universitar, Igor Borfontina, reprezentantul Mișcării Civice PRO, și de Fiodor Ghelici, președintele Asociației Obștești Moldova mea. 

Anticoruptie.md
19/08/2019

Comentarii