Primul candidat la Primăria Chișinău // Ion Ceban va intra în cursă din partea PSRM

Anticoruptie.md
16/08/2019
Foto: ipn.md

Deputatul Ion Ceban, actualmente vicepreședinte al Parlamentului, va fi candidatul socialiștilor la funcția de primar general al municipiului Chișinău în cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie. Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni. O decizie în acest sens urmează să fie aprobată la 30 august la ședința Consiliului Republican al PSRM.

Șeful statului a precizat că Ion Ceban este cel mai pregătit pentru această funcție, deoarece în ultimii patru ani a fost membru al Consiliului municipal Chișinău.

Igor Dodon a mai spus că în campania electorală va fi semnată o înțelegere de neagresiune între PSRM și Blocul ACUM. „Nu atingem geopolitica, mergem cu problemele chișinăuenilor, cum mai bine să facem. Ion Ceban acceptă o astfel de abordare și cred că va accepta și contracandidatul din partea Blocului ACUM”, a subliniat Igor Dodon.

Ion Ceban a candidat la Primăria Chișinău în scrutinul din 2018, dar a pierdut în fața candidatului Platformei DA, Andrei Năstase. Atunci, Ion Ceban a acumulat, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, 47,43% din sufragii, iar Năstase a acumulat 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate. 

Anticoruptie.md
16/08/2019

Comentarii