Primul candidat la Primăria municipiului Bălți // Alexandr Nesterovschi va intra în cursă din partea PSRM

Anticoruptie.md
04/09/2019
Foto: esp.md

Deputatul Alexandr Nesterovschi va fi candidatul socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale generale din 20 octombrie. Nesterovschi a depus, marți, documentele pentru înregistrare la Consiliul electoral de circumscripție.

„Am depus și documentele candidaților pentru consiliul municipal. În total sunt 40 de persoane. Ca persoană care locuiește în Bălți, care și-a petrecut tinerețea aici și care nu va pleca de aici, îmi pasă de soarta orașului. Ca toți ceilalți, în fiecare zi mă confrunt cu problema transportului, problema câinilor, problema tarifelor pentru locuințe și servicii comunale, construcții neclare în parcuri și promisiuni neîndeplinite. Sunt sigur că echipa mea și cu mine avem suficientă experiență pentru a opri haosul și devastările care au avut loc în orașul nostru în ultimele decenii”, a declarat candidatul PSRM, potrivit esp.md.

Alexandr Nesterovschi este la al doilea mandat de legislator. O investigație semnată de reporterii CIJM a scos la iveală că mandatul de deputat l-a îmbogățit pe parlamentarul Nesterovschi. Potrivit declarației de avere pentru 2014, acesta nu avea nici casă, nici mașină, nici bani în conturi.

Un an mai târziu, deputatul avea deja o mașină – un Mitsubishi Outlander, fabricat în 2004, pentru care ar fi plătit doar 25.000 de lei. În 2016, avea și un apartament de 53,9 metri pătrați, pe care l-a primit printr-un contract de donație, au remarcat reporterii. 

În declarația pentru ultimii doi anidepusă de Nesterovschi la Comisia Electorală Centrală (CEC), el indica venituri de 552.000 de lei, din salariu și indemnizații. Alte 25.000 le-a încasat din veniturile firmei fondate de el - Fama Glamosa SRL. Din declarație au dispărut mențiunile despre apartament și despre automobilul de model Mitsubishi, fără a declara un eventual venit din vânzarea acestora. A fost trecut pe hârtie însă un alt autoturism, de model Ford, achiziționat anul trecut cu 150 de mii de lei. 

Anticoruptie.md
04/09/2019

Comentarii