Profil electoral: Adrian Domentiuc, candidatul PCRM la șefia primăriei orașului Cricova, municipiul Chișinău

Mariana Colun
07/10/2019
Foto: Facebook.com

Alesul local Adrian Domentiuc este candidatul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova la funcția de primar al orașului Cricova, municipiul Chișinău.

Adrian Domentiuc este consilier orășenesc la Cricova din partea PCRM, începând cu 2015. De profesie este inginer mecanic. Activează în calitate de sudor la firma Multiconstruct-Grup SRL.

Singura declarație de avere prezentată de Adrian Domentiuc la Autoritatea Națională de Integritate este cea pentru 2016. Consilierul declara atunci venituri de 86 de mii de lei din salariul obținut de la două companii unde activa - Termoart-Lux SRL și Multiconstruct-Grup SRL. Alesul local mai raporta două terenuri extravilane, de trei, respectiv cinci ari, ambele evaluate la câte 8.000 de lei, o casă de locuit nefinisată, de 44,5 metri pătrați, în valoare de 251 de mii de lei și un garaj-box de 21,5 metri pătrați, în valoare de 11 mii de lei. La capitolul datorii, Domentiuc a trecut un credit în valoare de 321 de mii de lei, contractat în 2013, pe care trebuie să-l întoarcă până în 2043, la o rată a dobânzii de 18%.

În declarația de avere pentru ultimii doi ani, depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție Cricova, Domentiuc a raportat venituri totale de 380 de mii de lei. În această declarație de avere candidatul a introdus date diferite privind suprafața și valoarea bunurilor pe care le are în proprietate. Astfel, valoarea loturilor de pământ care îi revin în proporție de 50 la sută a fost mărită până la 40 de mii de lei. Suprafața casei a fost indicată 43,7 metri pătrați, iar valoarea - de 200 de mii de lei. Suprafața garajului a fost redusă la 12,6 metri pătrați, iar valoarea - la circa 10.700 de lei. În același timp, Adrian Domentiuc a mai trecut pe hârtie și un automobil de marcă Volkswagen, pe care l-a cumpărat în 2018 cu 60 de mii de lei.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Mariana Colun
07/10/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii