Profil electoral: Alexandru Fetescu, candidatul PLDM la șefia primăriei Capitalei

Mariana Colun
02/10/2019
Foto: Facebook.com

Alexandru Fetescu este licențiat în Administrare Publică și are un master în economie. A activat în calitate de consilier al fracțiunii parlamentare a PLDM, fiind o perioadă consilier al deputatului Iurie Chiorescu. Este membru al partidului din 2011, iar din 2017 exercită funcția de secretar general al formațiunii politice.

În prima declarație de avere a lui Alexandru Fetescu, disponibilă pe portalul Autorității Naționale de Integritate, cea pentru 2012, candidatul PLDM a trecut venituri de 71 de mii de lei, precum și un automobil de marcă Renault Megane, în valoare de 59 de mii de lei. Fetescu mai raporta o cotă-parte de 50 la sută dintr-un SRL specializat în turism – Fetescu & Guzun SRL, afacere din care ulterior s-a retras. Un an mai târziu, Fetescu a raportat, în actul prezentat la CNI, venituri de 84 de mii de lei. În același timp, la capitolul bunuri mobile a fost trecut un alt mijloc de transport – un Suzuki Liana cumpărat în 2013 cu 60.000 de lei. Eventuale venituri din vânzarea Renaultului raportat un an mai devreme nu au fost raportate.

În declarația de avere din 2016, Alexandru Fetescu a raportat venituri în mărime de 195 de mii de lei. De asemenea, a fost trecut pe hârtie un lot intravilan de trei ari, cumpărat în 2016 contra sumei de circa 132 de mii de lei, care îi revine politicianului în proporție de 46%. La capitolul clădiri și construcții Fetescu a raportat un apartament de 37,7 metri pătrați, achiziționat tot în 2016 cu 68 de mii de lei. În aceeași declarație liberal-democratul a trecut pe hârtie și calitatea de fondatoare a soției sale în cadrul unui SRL specializat în turism - Atlas Clasic SRL. La capitolul datorii, PLDM-istul a trecut o datorie de 16 mii de euro, scadentă în 2023.

În declarația de avere și interese personale, pentru 2017-2018, completată în campania electorală, Alexandru Fetescu a indicat venituri oficiale de 294 de mii de lei obținute de la PLDM, dar și dividende în mărime de circa 50 de mii de lei de la firma fondată de soția sa. De această dată însă, Fetescu a uitat să menționeze despre calitatea de fondatoare a soției sale în acest SRL. Secretarul general al PLDM a mai trecut pe hârtie terenul intravilan și apartamentul, precum și un automobil de model Volvo, cumpărat în 2018.

Conform raportului financiar al PLDM pentru anul 2018, Alexandru Fetescu a făcut o donație în valoare de 6.000 de lei.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Mariana Colun
02/10/2019

Comentarii