Profil electoral: Alexei Boșneaga, candidatul PLDM pentru funcția de primar al satului Condrița

Julieta Savițchi
09/10/2019
Foto: pl.md

Alexei Boșneaga este candidatul Partidului Liberal Democrat pentru funcția de primar al localității Condrița, suburbie a Capitalei. Alexei Boșneaga se află la cârma localității din 2011, după ce a câștigat consecutiv două mandate, candidând din partea Partidului Liberal.

În 2004 şi-a început studiile la facultatea Ştiinţe Economice, specialitatea Economie generală din cadrul Universităţii de Stat din Moldova, apoi a făcut un masterat în Tranzacţii internaţionale. În 2011, când a câștigat primul mandat de primar, Boșneaga avea 25 de ani, fiind atunci cel mai tânăr primar din Republica Moldova.

La începutul lunii septembrie 2019, în Condrița a fost constituită organizația primară a PLDM, iar Alexei Boșneaga a fost ales președinte.

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2018, Alexei Boșneaga nu deține în proprietate imobile și nici bunuri mobile. Unicul venit pentru anul trecut a fost salariul de primar de 72 mii 984 de lei.

În 2015, primarul Boşneaga a ajuns ţinta unor critici după ce a fost renovat din temelie sediul Primăriei Condrița, o clădire cu mai multe nivele. Cei care l-au criticat argumentau că renovarea Primăriei nu era o prioritate în condiţiile în care satul nu dispune de o clădire pentru școală. Copiii din Condrița sunt instruiți într-o clădire veche, folosită anterior pe post de punct medical.

Nu există date despre atragerea candidatului la răspundere penală sau contravențională.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Julieta Savițchi
09/10/2019

Comentarii