Profil electoral: Constantin Scripnic, candidatul PSRM la funcția de primar al comunei Ciorescu

Mariana Colun
05/10/2019
Foto: Facebook.com

Consilierul local de la Ciorescu, Constantin Scripnic, este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al localității.

Constantin Scripnic este consilier local la Ciorescu, membru al Federației Naționale de Luptă Voievod, director al Complexului Sportiv „Futsal Arena FMF”, membru unui comitet din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal și director al Institutului de Modernizare a Republicii Moldova, fondat de PSRM. Face parte din Comisia pentru sport și turism din cadrul Consiliului Societății Civile de pe lângă președintele Igor Dodon.

Constantin Scripnic a făcut parte din mai multe formațiuni politice, pe parcursul ultimilor 16 ani. La alegerile locale din 2003, a acces în Consiliul Local Ciorescu din partea Blocului electoral „Alianța Social-Liberală Moldova Noastră”. Între 2003 și 2007 a fost viceprimar al localității. La scrutinul din 2007, a devenit primar al localității, după ce a câștigat alegerile din primul tur, fiind înaintat de Partidul Comuniștilor. Patru ani mai târziu, la alegerile din 2011, Constantin Scripnic a fost ales consilier local tot pe listele PCRM, pentru ca peste doar câteva luni să anunțe că, alături de mai mulți colegi, părăsește rândurile partidului care l-a promovat și se alătură echipei Partidului Socialiștilor, conducerea căruia era preluată de Igor Dodon. La alegerile locale din 2015, Scripnic și-a păstrat fotoliul de consilier local din partea PSRM.

Potrivit declarației de avere pentru 2018, Constantin Scripnic a încasat anul trecut venituri de 185 de mii de lei de la Federația Moldovenească de Fotbal și de la Școala Sportivă Specializată de Lupte. Din 2005, consilierul este proprietarul unui apartament de 82 de metri pătrați, evaluat la 488 de mii de lei. Din 2012 conduce o Skoda Superb, pe care a cumpărat-o cu 5.000 de euro.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Mariana Colun
05/10/2019

Comentarii