Profil electoral: Dorin Ciurea, candidatul PSRM pentru funcția de primar al comunei Tohatin, municipiul Chișinău

Julieta Savițchi
06/10/2019

Dorin Ciurea este candidatul Partidului Socialiştilor pentru funcția de primar al comunei Tohatin, suburbie a Capitalei.

Ciurea are 27 de ani, este absolvent al Colegiului Tehnic al Universității Tehnice din Moldova. Ulterior a absolvit facultatea de relații internaționale a Universității de Stat din Moldova. A lucrat vânzător la o întreprindere, antrenor de lupte marțiale, a muncit în Anglia în cadrul unui ONG. La moment, este manager-stagiar într-o companie IT.

Solicitat de reporterii CIJM, candidatul a menţionat că nu este membru al PSRM și că niciodată n-a făcut parte dintr-un partid politic. „Am acceptat să candidez din partea PSRM pentru că dacă voi câștiga alegerile vreau să am acoperire politică pentru ca să pot realiza ceva pentru localitate. Consider că funcția de primar este una managerială și nu politică”, ne-a declarat candidatul.

Dorin Ciurea ne-a comunicat că este născut în satul Tohatin, locuiește cu părinții, nu este căsătorit și nu deține în proprietate bunuri imobile sau mobile.

Nu a deținut funcții publice și nu există date privind atragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Julieta Savițchi
06/10/2019

Comentarii