Profil electoral: Ilie Leahu, candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al comunei Băcioi, municipiul Chișinău

Julieta Savițchi
08/10/2019

Ilie Leahu este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al comunei Băcioi, suburbie a municipiului Chișinău.

Ilie Leahu deţine funcția de viceprimar al localității. În 2011, Leahu a câștigat mandatul de consilier de Băcioi, candidând la alegerile locale pe lista Partidului Liberal. El avea atunci 20 de ani și era student Facultatea Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice şi Administrative a Universității de Stat.  În 2015, a intrat în posesia unui nou mandat, candidând pe lista PL.

În februarie 2018, Ilie Leahu a declarat că aderă la Partidul Unității Naționale.

Ilie Leahu a raportat pentru anul trecut venituri salariale de 124,7 mii de lei. În toamna anului 2018 viceprimarul de Băcioi a jucat nunta și a câștigat 600 de mii de lei. Familia Leahu deține în proprietate o casă de locuit cu suprafața de 104 metri pătrați, dobândită în 2016. Potrivit Declarației, casa se mai află în construcție. Tot în 2016, Ilie Leahu a intrat în posesia unui automobil Volkswagen Golf V, produs în 2007, pentru care ar fi achitat 10 mii de lei.

Nu există informații privind problemele de integritate în exercitarea funcției publice și nici informații privind atragerea candidatului la răspundere penală sau contravențională.

 Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Julieta Savițchi
08/10/2019

Comentarii