Profil electoral: Iurie Dimitriu, candidatul PSRM pentru funcția de primar al orașului Codru, municipiul Chișinău

Julieta Savițchi
05/10/2019
Foto: Facebook.com

Iurie Dimitriu este candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al orașului Codru din municipiul Chișinău.

Are 43 de ani şi este tată a doi copii. Absolvent al facultății de economie a Universității de Stat din Moscova, la moment lucrează în calitate de contabil la o întreprindere. Anterior a fost angajat în calitate de administrator la mai multe firme.

Iurie Dimitriu este președintele filialei PSRM din orășelul Codru. Din spusele candidatului, acesta este în echipa PSRM din 2013, iar anterior nu a mai făcut parte din alte formațiuni politice. „M-am implicat activ în politică în anul 2014, înainte de scrutinul parlamentar”, ne-a declarat Dimitriu.

Iurie Dimitriu nu a deținut funcții publice și nu a fost subiect pentru depunerea Declarației de avere și interese la Autoritatea Naţională de Integritate. Din spusele sale, candidatul deține două treimi dintr-un apartament din orășelul Codru. Dimitriu ne-a mai comunicat că are un automobil de model Mercedes, care i-ar fi fost oferit în folosință gratuită. Dimitriu nu a putut să ne spună ce salariu are. „Sunt prea multe cifre și nu-mi amintesc”, ne-a spus candidatul.

Dimitriu a declarat că nu a avut niciodată propria afacere. El nu a deținut niciodată funcții publice. Solicitat de reporterii CIJM, Iurie Dimitriu a recunoscut că a fost atras la răspundere pentru contravenții neînsemnate, cum ar fi necuplarea centurii de siguranță în automobil.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Julieta Savițchi
05/10/2019

Comentarii