Profil electoral: Roman Bordeniuc, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al orașului Edineț

Mariana Colun
09/10/2019
Renato Usatîi îl prezintă pe Roman Bordeniuc drept candidat la funcția de primar al orașului Edineț din partea Partidului Nostru. Foto: Facebook.com

Alesul local Roman Bordeniuc este candidatul Partidului Nostru la șefia Primăriei Edineț la alegerile locale din 20 octombrie.

Roman Bordeniuc este consilier în cadrul Consiliului Municipal Edineț, ales la alegerile locale generale din 2015. De asemenea, face parte din Consiliul Raional Edineț. 

În declarația de avere și interese personale pentru 2016, Roman Bordeniuc a raportat venituri de doar 3.400 de lei din indemnizațiile obținute de la Consiliul orășenesc și de la Consiliul raional. Alte 10 mii de dolari au fost obținute de Bordeniuc prin transferuri bancare din Rusia. Consilierul a mai raportat un teren agricol de 11 ari, precum și o jumătate dintr-o casă de locuit de 115,9 metri pătrați, obținută drept moștenire în 2016. Imobilul este evaluat la 283 de mii de lei. Din 2016, Bordeniuc conduce o Skoda Octavia, pe care a cumpărat-o cu 20 de mii de lei.

În declarația de avere pentru 2017-2018, prezentată de Roman Bordeniuc la Consiliul Electoral de Circumscripție Edineț, el a indicat venituri de 8.700 de lei (!). Alesul local a menționat terenul și casa de locuit, a cărei suprafață a fost mărită, față de declarația precedentă, până la 140 de metri pătrați. În același timp, a dispărut mențiunea despre automobil, fără a fi indicate eventuale venituri din vânzarea acestuia.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, Roman Bordeniuc a donat pentru Dumitru Ciubașenco, pe atunci candidat al Partidului Nostru, suma de 6.500 de lei.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Mariana Colun
09/10/2019

Comentarii