Profil electoral: Silvian Răcilă, candidatul Blocului electoral ACUM pentru funcția de primar al comunei Tohatin, municipiul Chișinău

Julieta Savițchi
06/10/2019

Silvian Răcilă este candidatul Blocului electoral ACUM pentru funcția de primar al comunei Tohatin, suburbie a Capitalei.

La alegerile locale din 2015 a participat pe lista Partidului Liberal, câștigând un mandat de consilier în Consiliul local Tohatin. Ulterior, a părăsit formaţiunea.

Potrivit declarației de avere și interese personale semnată de Silvian Răcilă, în 2018 acesta a avut venituri salariale de 2040 de lei și de 2700 de lei din îndemnizația de consilier local. Întreținătorul familiei pare a fi soția candidatului, care a raportat un salariu de peste 55 mii de lei de la Institutul de Fizică Aplicată al Academiei de Științe. Anterior, cei doi soți au fost angajați ai Companiei Starnet.În 2014, Consiliul local Tohatin a repartizat familiei un teren pentru construcție cu suprafața de 0,0602 ha. Familia nu deține în proprietate alte bunuri.

Silvian Răcilă are înregistrată o afacere care îi poartă numele, însă pare că întreprinderea nu activează, rulajul afacerilor din ultimii trei ani fiind la zero.  Nu există date privind atragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Julieta Savițchi
06/10/2019

Comentarii