Profil electoral: Stelian Manic, candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al orașului Codru, municipiul Chișinău

Julieta Savițchi
05/10/2019
Foto: Realitatea.md

Stelian Manic este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al orașului Codru, suburbie a Capitalei.

Potrivit CV-ului, Stelian Manic este conferențiar universitar la Universitatea Americană din Moldova din 2016 și până în prezent. Anterior, din 2008 până în 2016, el a lucrat la Universitea din Adelaide, Australia, unde a predat economia. Stelian Manic nu a mai candidat anterior pentru vreo funcție publică.

Stelian Manic nu a deținut niciodată o funcție publică și, prin urmare, nu a fost nevoit să depună declarații de interese sau venit. Acesta nu deține nicio firmă pe numele său.

Manic nu figurează ca sponsor pentru campania pentru alegerile prezidențiale din 2016 și nici ca plătitor de cotizație la PAS. 

Nu a deținut funcții publice sau de partid. A participat doar la actiuni door-to-door, diseminarea materialului electoral și informațional, la organizarea și strângerea de semnături pentru proiectele Bugetării Civile, sau în calitate de observator la alegerile primarului mun. Chișinău.

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Julieta Savițchi
05/10/2019

Comentarii