Profil electoral: Vadim Groza, candidatul PSRM la Primăria Şoldăneşti

Tudor Iaşcenco
06/10/2019

Vadim Groza va candida la alegerile din 20 octombrie la șefia Primăriei Șoldănești din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Vadim Groza are 34 de ani, s-a născut şi locuieşte în or. Şoldăneşti. Are studii superioare incomplete (Facultatea Matematică şi Tehnologii Informaţionale), activează în calitate de administrator la o întreprindere individuală. În campania pentru alegerile locale precedente a fost în echipa susţinătorilor lui Ion Cuculescu, candidat la funcţia de primar de Şoldăneşti din partea „Partidului Nostru”, ajutându-l să câştige scrutinul în faţa a 10 concurenţi. În alegerile curente, având susţinerea Partidului Socialiştilor, pretinde la fotoliul de primar.

Conform declaraţiei de venituri şi interese depuse la Consiliul electoral al circumscripţiei Şoldăneşti, familia Groza a avut între anii 2017-2018 două surse de venit: salariul soţiei (190 mii lei), şi o indemnizaţie pentru copii da la CNAS (12 mii lei).

În 2011 Vadim Groza şi-a procurat un oficiu cu suprafaţa de 140 m2 pentru care a achitat 70 mii lei, iar în 2017 – o casă de locuit de 100 m2 la preţul de 150 mii lei.

În 2008 Vadim Groza a înregistrat o întreprindere individuală care şi-a propuses să se ocupe preponderant cu vânzarea produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun, comerţul cu amănuntul al cărţilor, ziarelor şi rechizitelor de birou, dar şi activităţi ale sălilor de dans, discotecilor şi şcolilor de dans.

Peste un timp însă, întreprinderea a fost lichidată şi înregistrată alta, tot individuală, dar deja pe numele soţiei candidatului, şi cu alte genuri de activitate: comerţul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi softurilor; comerţul cu amănuntul al cărţilor, ziarelor şi rechizitelor de birou, întreţinerea şi repararea maşinilor de birou şi a tehnicii de calcul, alte activităţi legate de tehnica de calcul.

Vadim Groza s-a lansat în alegeri cu trei promisiuni: locuri de muncă şi atragerea investiţiilor, grija faţă de oameni, oraş amenajat. Date despre antecedente penale nu au fost găsite.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Tudor Iaşcenco
06/10/2019

Comentarii