Profil electoral: Veaceslav Tomuz, candidatul Blocului electoral ACUM, Platforma DA și PAS la șefia primăriei orașului Cricova, municipiul Chișinău

Mariana Colun
07/10/2019
Foto: Facebook.com

Veaceslav Tomuz va lupta pentru voturile cetățenilor din orașul Cricova, municipiul Chișinău, la alegerile locale generale din 20 octombrie. Acesta este înaintat la funcția de primar de Blocul electoral ACUM.

Veaceslav Tomuz are studii medii de specialitate. A absolvit Școala Profesională Tehnică Târnova, iar ulterior, timp de trei ani, a studiat la Colegiul Industrial Pedagogic. A intrat apoi la facultate, la Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, unde a învățat timp de patru ani și jumătate, dar nu a terminat studiile, fiind nevoit să plece  la muncă peste hotare. După ce s-a întors în țară a activat la un depozit farmaceutic. Ulterior a fost angajat la compania Sarbinel SRL, iar începând cu anul 2000 a activat la firma Politermo-Grup SRL. În ultimii ani, muncește neoficial, în calitate de operator servicii. 

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru 2017-2018, prezentate de Veaceslav Tomuz la Consiliul Electoral de Circumscripție Cricova, candidatul a avut zero venituri în ultimii doi ani, întrucât nu este angajat oficial. Singurele sume de bani care au intrat oficial în bugetul familiei au fost aduse de soția sa și se cifrează la 113 mii de lei. Tomuz a trecut pe hârtie un teren intravilan de șase ari, procurat în 2008 cu 99 de mii de lei, precum și o casă de locuit de 163,4 metri pătrați, achiziționată în 2011. Valoarea cadastrală a locuinței este de 506.704 lei. La capitolul bunuri mobile, candidatul Blocului ACUM a raportat un autoturism de marcă Land Rover, fabricat în 2004 și cumpărat în 2019 cu doar 10.000 de lei. Valoarea de piață a unui astfel de automobil este de circa zece ori mai mare.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

Mariana Colun
07/10/2019

Comentarii