Protest la Comisia Electorală Centrală: Socialiștii cer excluderea lui Candu și Filip din cursa electorală

Julieta Savițchi
11/02/2019
agora.md

Câteva sute de membri și simpatizanți ai PSRM au manifestat astăzi, 11 februarie, în fața Comisiei Electorale pe motiv că s-ar încerca scoaterea formațiunii din campania electorală. De asemenea, protestatarii socialiști au cerut scoaterea candidaților PDM, Andrian Candu și Pacel Filip, din cursa electorală. Solicitarea vine la câteva zile după ce Comisia Electorală l-a avertizat oficial pe președintele Igor Dodon că folosește resursele administrative pentru a sprijini PSRM să câștige alegerile din 24 februarie.

Protestatarii socialiști, cu drapele purpurii, au invocat că Andrian Candu și Pavel Filip, deși s-au încris în cursa electorală, nu au fost degrevați din funcțiile de speaker și, respectiv, prim-ministru. Mai mult, au spus manifestanții, cei doi ar folosi resurse administrative imense în favoarea Partidului Democrat. Acțiunea de protest a durat aproximativ o oră, timp în care a fost blocată circulația.

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a calificat protestul socialiștilor drept „o metodă de a face campanie electorală” și a adăugat că, potrivit Codului Electoral, președintele Parlamentului și șeful Guvernului nu cad sub incidența aticolului 13 din Codul Electoral, care obligă funcționarii publici înscriși în cursa electorală să renunțe la funcții pe durata campaniei.

Julieta Savițchi
11/02/2019

Comentarii