Renato Usatîi vrea să revină în fotoliul de primar al municipiului Bălți

Anticoruptie.md
17/09/2019
gagauzinfo.md

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus, marți, documentele pentru a fi înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Tot astăzi, au depus actele la Consiliul electoral de circumscripţie Bălți și candidații din partea Partidului Nostru la funcțiile de consilieri municipali.

Usatîi spune că va participa la alegerile locale, la rugămintea mai multor locuitori ai orașului Bălți. „Trebuie să continuăm ceea ce am început și sunt sigur că ne va reuși. Oamenii m-au rugat să revin la șefia municipiului Bălți. Așadar, voi lupta pentru funcția de primar nu pentru că o vrea Partidul Nostru, ci pentru că așa vor oamenii”, a precizat Renato Usatîi.

La alegerile locale din 2015, Renato Usatîi a câştigat din primul tur funcția de primar al orașului Bălți, acumulând peste 70% din  sufragii.  În octombrie 2016, Usatîi a abandonat Primăria Bălți și s-a refugiat la Moscova, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare, fiind învinuit că ar fi comandat asasinarea  bancherului rus, Gherman Gorbunțov. Liderul Partidului Nostru a respins acuzațiile și a declarat că dosarul i-a fost fabricat la comanda fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc.

Usatîi a revenit în țară după schimbarea guvernării, în iunie 2019. Politicianul a fost reținut imediat ce a tecut frontiera, dar a fost eliberat de procurori la câteva ore, după ce a fost audiat.

Anticoruptie.md
17/09/2019

Comentarii